Van bakker 
naar IT specialist

“Mijn naam is Robert en ik ben al een lange tijd werkzaam bij Bakkerij Fuite. Toen we nog in IJsselmuiden waren gevestigd, was ik al onderdeel van het Fuite team.” Binnen gekomen als QA manager, is Robert inmiddels verantwoordelijk voor alles wat met IT te maken heeft.

"Voordat ik bij Fuite aan de slag ging, was ik werkzaam als een QA medewerker bij een groot bedrijf. Op een verjaardag kwam een goede bekende naar mij toe en die vertelde dat ze bij Bakkerij Fuite nog wel iemand konden gebruiken. Fuite stond destijds al bekend als een echt familie bedrijf en dat sprak mij aan.”

“Ik heb altijd al affiniteit gehad met IT en ben er ook altijd goed in geweest. Dat ik van origine bakker ben, helpt mij bij het procesmatig denken en het opzetten van systemen die het productieproces van Fuite ondersteunen.”

Van bestellingen via
 een fax naar een data gestuurd bestelsysteem

Bij de meeste bedrijven is IT inmiddels onmisbaar. Ook bij onze klanten zien we deze verschuiving ontstaan, technologie is een belangrijke factor geworden naast de inzichten vanuit de werkvloer.

“Door technologie komt data beschikbaar en dat helpt ons bijvoorbeeld bij het nauwkeurig produceren van de exact gevraagde broden. Dit draagt bij aan duurzaamheid, een belangrijk thema binnen Fuite waar ik op mijn eigen manier aan bij kan dragen.”

Met de volumes die Fuite wil produceren, moet het “gewoon” werken. “Als ergens een netwerkstekker aan zit, wordt ik er al snel bij geroepen als er iets moet worden opgelost of verbeterd. Ik ben blij dat er daarom geen netwerkstekker in het koffiezet apparaat zit”.

De ideale baan bestaat wel, maar de kans dat jij die vindt...

“Dat vertelde een vriend mij ooit. Dat heeft me altijd geïnspireerd om te zorgen dat je in ieder geval je ambitie kwijt kan in je werk. Het idee dat IT en technologie een ambachtelijk product kunnen verbeteren, is iets waar ik dagelijks van kan genieten.

Het werk dat ik samen met ambitieuze collega’s mag uitvoeren, is heel dynamisch. De gedacht is dan ook vaak, wat kan wel? Bij Fuite werken we samen aan oplossingen en hebben we het gevoel dat we verder komen.

Als laatste tip voor jouw ideale baan wil ik meegeven: toon ambitie, maak het je eigen en draag bij aan je omgeving.”