Van een belegde sandwich naar 300.000 broden per week

“Mijn naam is Niels en ik ben sinds dit jaar teamleider bij Bakkerij Fuite. Van oorspong kom ik uit de horeca, daar was brood een belangrijk onderdeel van ons aanbod. In mijn functie gaf ik leiding aan diverse mensen, waaronder mensen met een beperking.”

Tijdens de eerste lockdown ging de horeca op slot. “Ik vroeg mezelf toen af of ik niet iets anders wilde en kwam tot de conclusie dat ik een nieuwe uitdaging zocht. Fuite kwam op mijn pad via Westerduin, de wervingspartner van Fuite. “

Van een belegde sandwich naar 300.000 broden per week

“Ik kende Bakkerij Fuite eigenlijk alleen van de buitenkant, omdat ik er regelmatig langs kwam op de fiets. Op het eerste oog lijkt het niet zo groot, maar toch zag ik erg veel mensen in en uit lopen.

Tijdens mijn inwerk week heb ik op verschillende afdelingen meegelopen. Toen zag ik pas welke volumes hier worden gebakken en de inzet dat dit verreist van alle medewerkers. In mijn opleiding heb ik een semester brood bakken gehad, maar dat is niet te vergelijken met het ambacht dat we hier uitoefenen. Gelukkig ben ik vanuit de horeca gewend om in een dynamische omgeving te presteren.”

Fuite is 24 / 7 operationeel en ons ambacht wordt ondersteund door diverse moderne machines. Dit noemen we modern ambacht.

“Hierdoor kunnen veel mensen genieten van onze recepten en ambacht. Maar toch zijn het vooral de mensen die het verschil maken.”

Oog voor het werk, 
 de mensen en de bakkerij

Begonnen als magazijn medewerker, heeft Niels na een jaar de kans gekregen om teamleider te worden. Als teamleider moet je extra aandacht hebben voor je collega’s.

“Verbinding houden tussen mijn taken, het bedrijf en de mensen verreist dat je goed luistert, open staat en vragen stelt. Wat voor de één voelt als een routine kan voor de ander misschien lastig te begrijpen zijn. Daarom wil ik ook altijd weten hoe de samenstelling van het team die dag eruit ziet. Thuis aan de keukentafel bekijk ik al met wie ik die dag ga werken.

Wat ik prettig vind aan het werken bij Fuite is dat ik veel waardering kan geven, maar ook ontvang. Ik krijg altijd een grote glimlach op mijn gezicht als we ondanks onvoorspelbaarheden toch ons productieniveau hebben gehaald aan het einde van de dag. Dat kun je alleen maar bereiken als je goed en met optimisme hebt samengewerkt.

Wees jezelf en zet je beste been voor.

Fuite is altijd bezig met het optimaliseren van het proces. Duurzaamheid is daarbij één van de belangrijkste uitgangspunten.

“Hoe wij op de werkvloer omgaan met de grondstoffen, verpakkingen en verspillingen, maakt een groot verschil als je dat over een jaar bekijkt. Als je resultaat wilt hebben, zul je met het hele bedrijf samen moeten werken. Wanneer je vervolgens ook ziet dat je werkgever veel energie en passie steekt in het bedrijf, dan zet je zelf ook je beste beentje voor. Dit is iets wat mijn opa vroeger al tegen mij zei.”

“Wat mij bevalt bij Fuite, is dat het in vergelijking met de horeca minder onregelmatig en beter geregeld is. Ik weet wat er van mij gevraagd en verwacht wordt.

Mijn tip? Wees vooral jezelf en sta open voor uitdagingen. Dan ontstaan er altijd mooie kansen voor jou en je loopbaan.”